Rioolkeuringen

link22

energieburo

energie

energie

De laatste jaren worden steeds meer maatregelen genomen om de energie-efficiŽntie te verbeteren. Deze maatregelen zijn nodig om het Kyoto-Protocol te kunnen naleven.

In Vlaanderen werd op 1 januari 2006 de vroegere isolatieregelgeving vervangen door de huidige energieprestatieregelgeving, met als doel de energieprestatie van nieuwe of te renoveren gebouwen te verbeteren. Op termijn kan zo een aanzienlijke energiebesparing worden gerealiseerd, wat gunstig is voor het leefmilieu en de portemonnee van de Vlaming.

De verbetering van de totale energieprestatie van een bestaand gebouw betekent echter niet dat het gebouw volledig gerenoveerd moet worden. Het kan ook beperkt blijven tot de delen die het meest relevant zijn voor de energieprestatie van het gebouw.

Naast de al bestaande verplicht op te volgen maatregelen van het EPB voor nieuwbouw en renovatie, bestaan er tal van informerende en adviserende certificaten. Deze kunnen betrekking hebben op publieke gebouwen, residentiŽle gebouwen en niet-residentiŽle gebouwen. Deze certificaten kunnen bij de verkoop en verhuur worden aangewend.

  • E=MC≤